בשני העשורים האחרונים, הפך המחשב לחלק בלתי נפרד מחיינו והינו אחד המכשירים ההכרחיים והחיוניים ביותר בכל בית וכמעט לכל אדם. בעידן הטכנולוגי של ימינו, בו הצורך במחשב קיים לכל גיל והשימוש בו נעשה למגוון אין סופי של מטרות, נוצר הצורך במתן האפשרות לכל המעוניין בכל, לבניית מחשב מותאם אישית.

כיום, בניגוד לעבר, מבחר המחשבים הינו עצום, כאשר לכל צורך ושימוש ניתן למצוא מחשב ייעודי: לימודים, עבודה, גיימינג, צפייה בסרטים וסדרות, פעילות ברשתות החברתיות, עיסוק בגרפיקה ווידאו, מחשב המותאם לילדים וכו'. כמובן שמומלץ להתייעץ גם עם טכנאי מחשבים בנושא, שידע להתאים לכם את החלקים הרלוונטיים, במידה ואתם מתגוררים באזור המרכז  אנו ממליצים שתבדקו בדף ההמלצות שלנו טכנאי מחשבים בחולון שיוכל לסייע לכם בבניית המחשב.

למה צריך לשים לב בתהליך בניית המחשב?

יכולותיו של המחשב תלויות כיודע בחומרה ממנה הוא מורכב, כך שלכל שימוש ייעודי ישנה החומרה הנחוצה לו. בניית המחשב תוך שימוש בחומרה המותאמת לצורך, תאפשר שימוש פרודוקטיבי, יעיל ונח למשתמש. לשם כך, בוחרים רבים להרכיב את המחשב הנחוץ להם באופן עצמאי וכך להבטיח את התאמתו לצרכיהם ולהימנע משימוש בחומרה שאינה נחוצה ועלולה אף לגרום להוצאה כספית מיותרת.

איך בונים מחשב?

בניית מחשב באופן אישי הינה פשוטה למדי בימינו, בעיקר בזכות זמינות החלקים והאפשרות לרכוש כל חלק בנפרד ובאופן עצמאי. כמו כן, המידע הרב הזמין והמאפשר לכל המעוניין בכך להבין מהי החומרה הנחוצה לו ומהן התועלות מכל תוסף חומרה שנרכש, מסייע גם הוא להרכבת המחשב האידיאלי למשתמש.

מדוע משתלם לבנות מחשב?

לפני שאנחנו צוללים לשאלה כיצד בונים מחשב, עולה שאלה למה בעצם משתלם לבנות מחשב ולא לקנות מחשב AS IS, כלומר כפי שמציעים לנו בקטלוגים השונים. יש לכך מספר יתרונות:

 

  1. יתרון ראשון – כשאנחנו בונים מחשב, יש לנו אפשרות להשתמש ברכיבים שמתאימים לנו באופן ספציפי מבלי שנצטרך להתפשר. בפרט זה רלוונטי במקרים של בניית מחשב גיימינג או בניית מחשב לעיצוב גרפי.
  2. יתרון שני – מאוד ייתכן שהמחשבים המוצגים בקטלוגים, כוללים רכיבים ישנים יותר מאלה שכבר קיימים בשוק. לכן ישתלם לנו להרכיב מחשב באופן עצמאי, על ידי רכיבים חדשים שיצאו לאחרונה.
  3. יתרון שלישי – כשאנחנו בונים מחשב באופן עצמאי, אין לנו מחויבות למקור אחד שיספק לנו את הרכיבים. אנחנו יכולים להשתמש בשלל מקורות לשם כך. זה יכול לעזור לנו לבנות מחשב הרבה יותר חזק ואיכותי.
  4. יתרון רביעי – זה מאוד מאתגר ומעניין, בוודאי עבור כל מי שמתעסק בתחום אפילו באופן חובבני. ברגע שאנחנו בונים לעצמנו מחשב, קל לנו ללמוד עליו יותר, להבין איך הוא מורכב, ויש לנו גם אפשרות לעשות ניסויים שונים שאולי יעזרו לנו לקדם את תהליך העבודה איתו.

על סמך מה נבנה את המחשב שלנו?

בניית מחשב צריכה להתבסס על הצרכים שלו על פי אופי השימוש בנעשה בו מחד, ועל פי התנאים והיכולות הכלכליות שעומדות לרשותנו מאידך. חשוב לוודא שכל הרכיבים מותקנים במחשב באופן שמאפשר להם לעבוד בסנכרון מלא ובאופן שיאפשר לנו להשתמש בו כפי שאנחנו רוצים ללא תקלות ובאגים.

בניית מחשב צריכה להתבסס על הצרכים של בעל המחשב depositphotos

מה הם החלקים החשובים בתהליך הבנייה?

על מנת לבנות מחשב באופן עצמאי, יש למצוא ספק חומרה אמין וכל שנדרש מעבר לכך הוא הכרת החלקים והחומרה, הבנת תכונותיהם השונות והתאמתם זה לזה:

 

  • המעבד – זוהי בעצם היחידה המרכזית של המחשב, האחראית על ביצוע כלל המשימות. המעבד מחובר ללוח האם של המחשב ומצריך מאוורר ייעודי לשם צינונו במהלך פעילותו. על סוג המעבד הנבחר להתאים לצרכי המשתמש, שכן ככל שהפעילות והעומס הצפויים בזמן העבודה גבוהים, כך יידרש מעבד חזק יותר.
  • מערכת קירור / מאוורר למעבד – בהתאם לסוג המעבד, יש לרכוש מאוור, שתפקידו לצנן את המעבד בזמן פעילותו. מכיוון שהמעבד מתחמם בזמן העבודה, הוא עלול להינזק במידה ונעשה שימוש בקירור שאינו מספק או כשהמאוורר פגום.
  • לוח האם –  זהו הגוף האלקטרוני הבסיסי, עליו מתנהלת כל פעילותו של המחשב ועליו משובצים כלל רכיבי החומרה. בעוד ישנם לוחות עליהם מורכבים מראש הרכיבים החיוניים, ישנם כאלו אליהם ניתן להוסיף את החומרה הנדרשת באופן עצמאי (כרטיס רשת, כרטיס קול, כרטיס גרפי וכו'). ללוח האם מתחברים מגוון רכיבים: תושבת המעבד, כרטיסי זיכרון, כרטיסי מסך, כרטיסי הרחבה (ובהם כרטיסי קול ורשת), חיבורים לציוד ומידע חיצוני (USB), חיבורי הדיסק הקשיח וחומרת ה – BIOS. בטרם בחירת לוח האם יש לוודא כי הוא מותאם לחומרה הנדרשת ובעיקר למעבד.
  • זיכרון – הזיכרון משמש לאחסון כלל המידע שהמחשב מעבד תוך כדי ביצוען של התוכניות השונות. גודל הזיכרון הנדרש תלוי בתוכנות ובכלל היישומים המופעלים על ידי המשתמש ובמערכת ההפעלה. היישומים, התוכנות ומערכת ההפעלה הינם בעלי דרישות זיכרון מסויימות החיוניות לצורך פעילותם התקינה. לעיתים כאשר הזיכרון הקיים אינו מספק, ניתן להוסיף כרטיס זיכרון נוסף על מנת להגדילו ולשפר את ביצועי המחשב. באם המחשב מיועד לביצוע משימות רבות ולשימוש בתוכנות הדורשות זיכרון רב, יש לרכוש זיכרון חזק או להרחיבו בהתאם לצורך.
  • כרטיס מסך – זהו הרכיב האלקטרוני המשמש להצגת המידע באופן חזות על מסך המחשב. רכיב חומרה זה, הנקרא גם כרטיס גרפי, מורה למסך אילו נקודות להאיר, באיזה אופן ובאיזה צבע, על מנת שהפלט המתקבל מהמעבד יועבר אלינו באופן ויזואלי. ככל שהכרטיס הגרפי טוב יותר, ניתן יהיה לקבל תמונה חלקה ואיכותית יותר. איכות כרטיס המסך חשובה ביותר בעיקר עבור גיימרים ועבור מי שעוסקים בווידאו. ישנם כרטיסי מסך משולבים, המותקנים בלוח באם, בעוד ישנם כאלו הניתנים להוספה.
  • ספק כוח – זוהי היחידה האחראית לספק את המתח לכלל המעגלים האלקטרונים במחשב, כאשר צרכן המתח העיקרי של המחשב הינו המעבד. עוצמתו של הספק נמדדת בוואט ועל מנת לבחור ספק איכותי רצוי להיעזר בחוות דעת מקצועית. על מנת לשמור על מתח יציב, התורם להארכת חיי המחשב, מומלץ להשתמש במגן ברקים ונחשולי מתח שתפקידו לייצב את המתח הנחוץ למחשב. כמו כן, גם שימוש באל-פסק מיועד לספק הגנה ומומלץ לרכישה.
  • כונן קשיח – הכונן הקשיח (הנקרא גם Hard Drive), משמש לשמירת המידע. כיום, הכונן מיועד להכיל כמות עצומה של נתונים. הדיסק הקשיח ניתן לרכישה כרכיב פנימי, המותקן בתוך המחשב וכמכשיר חיצוני עצמאי, הניתן לחיבור למחשב על פי הצורך.

 

         איכות הכונן נמדדת במספר פרמטרים:

    • נפח – כמות המידע שניתן לאחסן על הכונן, הנמדדת בג'יגה או בטרה (1000 ג'יגה).
    • מספר סיבובים לדקה – נתון זה משקף את מהירות תפקודו של הדיסק (עד כמה מהר קורא את הנתונים).
    • זמן חיפוש ממוצע – מהירות ההגעה לנתונים המבוקשים. ככל שהמהירות גבוהה יותר, כך הקריאה תתבצע מהר יותר.
    • קצב העברת הנתונים – מהירות העברת המידע אל הזיכרון. זהו שילוב של מספר הסיבובים וזמן החיפוש הממוצע.

 

  • כונן אופטי – זהו רכיב המשמש לקריאת וכתיבת נתונים במדיה כדוגמת CD או DVD. כוננים המשמשים גם לכתיבה נקראים צורבים. רוב הכוננים הנרכשים היום הינם גם צורבים.
  • מארז – המארז הינו המעטפת של כלל רכיבי החומרה של המחשב. במארז ישנן תושבות ייעודיות לכל חלקי החומרה, כך שיוכלו להתחבר זה לזה ויישמרו מכל נזק חיצוני שעלול להיגרם ממגע ישיר בהם. במארז ישנן יציאות המשמשות לחיבורים חיצוניים ייעודיים כדוגמת מדפסת, אוזניות, מקלדת, עכבר וכו'.

מה החשיבות של מארז מחשב?

למארז מספר מאפיינים שיש לקחת בחשבון טרם רכישתו: נראות, קירור (מערכת המאווררים החיונית מאד לקירור החומרה המותקנת במארז) ובידוד מרעש (המבטל את הרעש הנוצר מפעילות החומרה המותקנת). כמו כן, הנדסת המארז הבאה לידי ביטוי במשקלו ובאופן התכנון, כמו גם הפיצ'רים והתוספות מהווים שיקול בבחירתו.

מסך

בחירת המסך המתאים ביותר עבורכם תלויה במספר קריטריונים:

  • גודל המסך – יש לבחור במסך המתאים למשתמש, לשימוש הייעודי ולמרחק של המשתמש ממנו.
  • איכות התמונה – כיום, רוב המסכים הינם בעלי איכות ורזולוציה גבוהות, אך במידה והשימוש הייעודי של המחשב הינו לצרכי גרפיקה, גיימינג ווידאו מומלץ להשקיע במסכים איכותיים אף יותר מהממוצע.
  • חיבורים – חיבור המסך הנפות כיום הינו HDMI, אך כיום מוצעים גם חיבורים נוספים כגון USB Type C.

סיכום: למה משתלם לבנות מחשב?

בניית מחשב באופן עצמאי בימינו פשוטה למדי אך דורשת מבונה המחשב להכיר את החלקים השונים, החומרה המוצעת ואת תפקידם ומאפייניהם. בהתאם לצרכיו של המשתמש ניתן כיום ליצור את שילוב החומרה הנדרש ולהרכיב את המחשב האידיאלי בקלות ולעיתים אף תוך חיסכון בעלויות.

אלי ברק טכנאי מחשבים מומחה
אלי ברק
אלי מחשבים פתרונות מיחשוב מתקדמים

טכנאי מחשבים מומחה

שמי אלי ברק, ואני הבעלים של אלי מחשבים פתרונות מיחשוב מתקדמים. אני עוסק בתחום המחשבים כבר יותר מ 15 שנה. בעל הסמכות רבות של MICROSOFT. אני טכנאי מחשבים המספק שירותי מחשוב ללקוחות פרטיים וגם ללקוחות עסקים. יש ברשותי מעבדה ניידת שיש בה את כל החלקים לתיקון מחשבים בבית הלקוח.

שאלות גולשים מהפורום בנושא בניית מחשב

בניית מחשב עצמאית

אני מחפש מחשב חזק מאוד למשחקים ועבודה. המחירים בשוק לא נמוכים, על מחשבים נייחים חזקים עדיין גובים כאן מחירים לא הגיוניים. טכנאי מחשב שאני מכיר דרך חברים הציע לבנות בעבורי מחשב. אני קצת חושש אבל...

הודעות בפורום פורום טכנאי מחשבים 04/04/2013
מחשב חזק

אני מחפש מחשב חזק מאוד למשחקים ועבודה. המחירים בשוק לא נמוכים, על מחשבים נייחים חזקים עדיין גובים כאן מחירים לא הגיוניים. טכנאי מחשב שאני מכיר דרך חברים הציע לבנות בעבורי מחשב. אני קצת חושש אבל...

הודעות בפורום פורום טכנאי מחשבים 08/04/2013
קניית לפטופ

אשמח לקבל מפרט לבניית מחשב נייד 15.6 בתקציב של עד 5500 שקל. השימוש שייעשה בו הוא אינטרנט ואוטוקאד ותוכנות שרטוט שונים. תודה!

הודעות בפורום פורום טכנאי מחשבים 25/02/2020