enter-article התקנת תוכנות - עם איזה דפדפן כדי לעבוד? - מדריך טכנאי מחשבים ארצי
טכנאי מחשבים » מאמרים וחדשות » התקנת תוכנות - עם איזה דפדפן כדי לעבוד?

התקנת תוכנות - עם איזה דפדפן כדי לעבוד?

לצד המאבק שמתנהל על מערכות הפעלה, תיבות דואר ורשתות חברתיות, המאבק הגדול והצמוד ביותר מתנהל על הזכות להיות הדפדפן המוביל


מי שעובד עם אינטרנט מתחילתו, יכול לספור עד היום כמעט 4 דורות של דפדפנים.בעוד אחד יצא מהמשחק, שלוש האחרים עדיין מתנהלים ונלחמים ביניהם על הזכות להוביל את עולם האינטרנט.

אם עבור הגולשים זכות זו מטרתה לקבוע להם כיצד להתנהל ברשת, הרי שעבור החברות השונות מדובר על שליטה בענף, ככל שהגולש גולש יותר בדפדפן מסוים, כך החברה יכולה ל"דחוף" לו יותר אפליקציות שלה, יותר פרסומות, ובמובן מסוים להפוך את הגולש ללקוח שלה.


היסטוריה קצרה של דפדפנים

כפי שציינו גולשים ותיקים, טכנאי מחשבים מנוסים, אנשים שתוכנות הן מרכז עולמם זוכרים בוודאי בוודאי את הדור הראשון של הדפדפן, נטסקייפ. הוא עלה ב-1994, הוא פותח על בסיס רשת מוזאיק שמהווה עד היום את הקוד עליו מתבססים דפדפנים שונים.

לאחר מספר שנים, הוציאה מיקרוסופט את הדור השני של הדפדפנים, אקספוללרר. דפדפן זה הגיע ביחד עם מערכת ההפעלה חלונות ובכך למעשה הכניעה את נטסקייפ, אשר חדלה לשלוט בשוק ולפני זמן קצר חדלה כלל להופיע.

הדור השלישי של הדפדפנים הופיע ב-2003, תחילה בשם פניקס ולאחר מכן בשם פיירפוקס מוזילה. מדובר על דפדפן בקוד חופשי, כלומר דפדפן שכל מתכנת יכול להוסיף לו אפלקיציה באופן חופשי ללא כסף. הפיתוחים מתבססים על תרומות של גולשים. עד היום דפדפן זה הוציא יותר מ-9 גירסאות.

הדור האחרון של הדפדפנים הוא של גוגל, גוגל כרום. מדובר על דפדפן שמבוסס על מערכת גוגל, הוא יצא ב-2008, ובדומה למערכות אחרות של גוגל הוא נקי ומעוצב באופן מינימליסטי.

כיום, הדפדפן המוביל בשוק הוא עדיין של אקספלורר עם יותר מ-45 אחוז,אחריו פיירפוקס עם 30 אחוז וגוגל כרום עם למעלה מ-15 אחוז. חשוב לציין שמיקרוסופט משווקת את המערכת יחד עם מערכת ההפעלה ולכן הוא נמצא בכל בית, לעומת כרום ופיירפוקס שיש להוריד אותן למחשב ולהתקין עוד מערכת הפעלה, דבר שיכול להכביד על המחשב.


השחקנים העיקריים במגרש הדפדפנים

טכנאי מחשבים עושים לעיתים שימוש בתוכנות יעודיות לבדיקת תכונות שונות של תקשורת האינטרנט, אבל הקשר של רובנו עם הרשת הכלל עולמית נעשה דרך תוכנות ידידותיות למשתמש, שיודעות לתרגם לשפה גרפית ונוחה לשימוש מגוון שפות תכנות נפוצות כמו HTML לסוגיו, PPT ואחרות.

החל משנת 2008, עם הצטרפותה של גוגל ל"מירוץ החימוש", קיימים בשוק שלושה דפדפנים עיקריים: הכרום מבית פיתוחה של ענקית מנועי החיפוש, גוגל, הפיירפוקס של חברת מוזילה (חברה ללא כוונת רווח), וכמובן האינטרנט אקספלורר (להלן- IE), הקלאסיקה מבית מייקרוסופט. את היחס של חלק מן הגולשים לדפדפנים השונים ניתן להבין מן הקריקטורה שמופיע כאן

דפדפן נפוץ נוסף, הספארי של אפל (המותקן כברירת מחדל על המוצרים הניידים של החברה, כמו האייפון, האייפוד והאייפד, כמו גם על מחשבי המק), נחשב לדומה יחסית בארכיטקטורה שלו לכרום, וכיוון שפחות מ-2% מן המחשבים בארץ עושים בו שימוש, לא נכנס לדיון בדפדפן זה.


אז מה כדי להתקין

התקנת תוכנות בימנו כמעט ואינה דורשת מאמץ, בייחוד כאשר מדובר בתוכנות קלות ופתוחות לשימוש המוני (בחינם) כמו דפדפני אינטרנט. מהסיבה הזו ההעדפה של המשתמשים בסופו של דבר תלויה מאוד באופנה ובעיקר בהרגלים אישיים.

עם זאת, ניסינו למצא את המצטיין בכמה פרמטרים טכניים "יבשים", נתונים חשובים לא רק עבור טכנאי מחשבים: בסופו של דבר הפרמטרים הללו ישפיעו גם על חווית הגלישה שלכם.

התקנה- כפי שאמרנו התקנת תוכנות לא לוקחת הרבה זמן ומאמץ בכל מקרה, אבל כרום הוא ללא ספק המהיר ביותר: הורדה והתקנה תוך פחות מ-4 דקות (במהירות קישור ממוצעת), ביחס לכ-5 דקות של הפיירפוקס.

ה- IEמגיע כברירת מחדל במערכת ההפעלה של חלונות, אבל אם הגעתם למצב בו עליכם לבצע התקנת תוכנות של מייקרוסופט בכלל ושל IE בפרט, ראו הוזהרתם- זמן התקנה של כמעט 10 דקות, ולעיתים גם צורך בהפעלה מחדש של המחשב.

מהירות טעינה- כל אחד מן הדפדפנים טוען למלוכה, אבל כנראה שגוגל עדיין ממשיכים להיות מהירים יותר ברוב האתרים שבדקנו. עם זאת, כבר לא מדובר ביתרון המשמעותי של 30% של הגרסאות המוקדמות: IE ופיירפוקס בהחלט הכינו שיעורי בית, ולכן ברוב האתרים מדובר בהבדלים של מילישניות בודדות.

תאימות- אבן הנגף העיקרית של "האלטרנטיביים"- כרום ופיירפוקס, היא העובדה שאתרים גדולים ולא מתקדמים מספיק, לדוגמא חלק מאתרי הממשלה בישראל, אתרי חברות גדולות (כמו אגד) ועוד, עדיין לא הפנימו את השכיחות הגבוהה של הדפדפנים הללו, ולא תמיד טכנאי מחשבים ובוני אתרים של הגופים הללו טורחים להתאים את האתר לדפדפנים הללו.

המצב הזה משתפר במהירות, אבל עדיין בשנה שנתיים הקרובות יתכן ובחלק מן האתרים תתיקלו בכתב הפוך, גלישה מעבר למסגרת ושאר חוליים רעים אם תבחרו בכל דפדפן שאינו IE.

לסיכום, כרום הוא עדיין טוב במידה שווה (ובמערכות הפעלה ישנות יותר, טוב עוד יותר) משתי החלופות, אבל עדיין כדאי לא למחוק את ה-IE, לאותם אתרים הבעייתיים שלא התקדמו לדור הבא.

מלבד ארבע המערכות הללו, טכנאי מחשבים ממליצים על 2 דפדפנים אחרים קטנים יותר, דוגמא ספארי של אפל (שקיים באייפודים), FLOCK מערכת דפדפן שמותאמת לרשתות חברתיות


עוד באותו נושא

טכנאי פי.סי – בין טאבלט לסמארטפון

טכנאי פי.סי – בין טאבלט לסמארטפון

גם היום כשיש לנו בכל יד טאבלט או סמארפון, ררצוי שלא נשכח לתחזק את מחשב ה-PC  שלנו. כנסו ותגלו כיצד טכנאיPC  יכולים לעזור לכם   למי שגדל...

מחשב נייד לגרפיקה - איך לבחור את המחשב הנכון לגרפיקאים

מחשב נייד לגרפיקה - איך לבחור את המחשב הנכון לגרפיקאים

בבחירת מחשב נייד לגרפיקה, אחד הגורמים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון הוא כוח העיבוד. המעבד הוא המוח של המחשב, האחראי על ביצוע משימות וחישובים....

כיצד רוכשים מחשב חדש

כיצד רוכשים מחשב חדש

מעטים המכשירים שגורמים לאנשים להתרגש כמו רכישת מחשב חדש, השאלה היא, האם הם יודעים לרכוש את המחשב הטוב ביותר בשבילם? מחשבים למכירה היא אחת מביטויי...

מחירון מחשבים נייחים

מחירון מחשבים נייחים

יאיר לפיד כתב פעם שאנחנו קונים מחשב, ואז הוא מתחיל לקנות לעצמו את הציוד מסביב. ובכן, בואו נראה כמה המחשב מוציא מאיתנו החזון למחשב הבייתי,...

מחשבים 2023 – המדריך המקיף לסוגי המחשבים

מחשבים 2023 – המדריך המקיף לסוגי המחשבים

שוק המחשבים והטכנולוגיה מתקדם בקצב מואץ מידי מספר חודשים והחדשות הטובות כי ניתן להרכיב מחשב לכל שימוש ובטווח מחירים שנוח לכם עולם המחשבים,...

string(31) "categoryטכנאי מחשבים"